Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر آخرین روز‌های خود را سپری می‌کند. جشنواره‌ای که با بی‌مهری برخی هنرمندان مواجه شد. تحریم این فستیوال بدترین ضربه‌ای بود که عده‌ای به این جشنواره زدند؛ اما اتفاقات دیگر هم بر حاشیه‌های آن افزود. 

تحریم به موسیقی هم رسید

برخی از محدودیت ها مانند کمبود بودجه، گرانی سالن‌های کنسرت و غیره، مسئولان جشنواره را بیش از پیش در تنگنا قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر، تحریم‌های موجود مانع از ورود بسیاری از گروه‌های مشهور خارجی به ایران شد و بخش بین الملل جشنواره را با چالشی بزرگ مواجه کرد. چالشی که حتی سید عباس صالحی وزیر ارشاد هم به آن اشاره کرد و گفت: «اتفاقات داخلی و حواشی بین المللی کشور، می‌توانست در بخش‌های مختلف جشنواره موسیقی اثرگذار باشد و فستیوال را هم در برگزار شدن و هم در خوب برگزار شدن با علامت سوال‌های جدی روبرو کند. تمام تلاش من و مدیران این بود که چراغ بخش بین الملل را روشن نگه داریم و احساس نشود که این بخش مغفول مانده است. امیدوار بودیم که وضعیتمان در بخش بین الملل نسبت به قبل جهشی داشته باشد، اما اتفاقاتی که به وجود آمد بر بخش بین‌الملل اثر گذاشت. حتی به این جمع بندی رسیدیم که بخش بین الملل نداشته باشیم، یا اگر باشد، خیلی ضعیف و محدود باشد؛ به شکلی که دیده نشود. خوشبختانه با پیگیری‌های فراوان، گروه‌های خارجی در روز‌های آخر پذیرفتند و به جشنواره آمدند.»

سایت‌هایی که طرفداران موسیقی آن‌ها را نمی‌شناختند

شاید کمبود بودجه باعث شد سایت‌هایی برای فروش بلیت کنسرت‌های جشنواره انتخاب شوند که چندان مطرح نبودند. سامانه فروش بلیت‌های بخش غیر پاپ سایت تخصصی فروش بلیت تئاتر و سینما بود و کمتر برای بلیت کنسرت به کار گرفته می‌شد. سامانه فروش بلیت‌های بخش پاپ هم یکی از تازه کارترین سامانه‌های حال حاضر فروش بلیت است!

معروف نبودن سایت فروش بلیت‌های بخش پاپ باعث شد، این بخش با استقبال کم دوستداران این سبک از موسیقی همراه شود. سبکی که مسئولان هر دوره از جشنواره، روی درآمد حاصل از آن، خیلی حساب می‌کردند.

وقتی از محمد اله یاری ریاست جشنواره موسیقی فجر درباره علت انتخاب دو سایت بلیت فروشی جشنواره سوال شد، وی پاسخ داد: «آبان ماه، نامه‌ای به سایت‌های بلیت فروشی درباره‌ پشتیبانی، خدمات مالی و پرداخت‌های مالی ارسال کردیم. در مجموع ۱۰ شرکت پیشنهاد دادند که دو گروه به جهت خدمات و شرایط فنی بهتری که داشتند، انتخاب شدند. ما سایتی را به اجرا‌های غیرپاپ و سایت دیگری را به اجرا‌های پاپ اختصاص دادیم. خوشبختانه تا الان سایت‌ها از نظر فنی مشکلی نداشتند و کارشان را به خوبی جلو بردند.»

ارزانی بلیت هم کارساز نبود

نکته قابلی توجه، قیمت مناسب بلیت‌های جشنواره بود که از قیمت‌های معمول کنسرت‌ها در طول سال پایین‌تر بود. با این وجود خوانندگانی که بلیت‌های کنسرتشان به سختی قابل خریداری بود و به محض آغاز بلیت فروشی، سولداوت می‌شدند، مقابل صندلی‌هایی که یکی در میان خالی بودند، اجرا می‌کردند!

باز هم کنسرت‌های خلوت موسیقی کلاسیک و سنتی

بی تردید مثل همیشه کنسرت‌های بخش کلاسیک، سنتی، نواحی و تلفیقی در جشنواره فجر از کم مخاطبی دور نبودند. اما حجت اشرف زاده هم که همیشه کنسرت هایش در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی و برج میلاد را مملو از جمعیت می‌دید، اجرایش در تالار وحدت در چارچوب جشنواره موسیقی فجر با حضور کم طرفدارانش برگزار شد. پیش از این ارکستر سمفونیک تهران با رهبری شهرداد روحانی محبوبیت خاصی میان طرفداران موسیقی پیدا کرده بود، به طوری که کنسرت هایش یکی پس از دیگری سولداوت می‌شدند، اما حالا با رهبران جدید مدتی است جایگاهش را از دست داده است. همین اتفاق با رفتن فریدون شهبازیان از ارکستر ملی ایران هم رخ داد.

جشنواره موسیقی فجر امسال هم تمام شد و امشب اختتامیه آن برگزار می شود؛ به نظر می‌رسد فعالان عرصه موسیقی و مسئولان جشنواره باید در برنامه ریزی‌های سال آینده خود به این موضوعات توجه کنند که دیگر شاهد استقبال کم و نا امید کننده از جشنواره موسیقی فجر نباشیم.


انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جشنواره موسیقی جشنواره موسیقی فجر جشنواره موسیقی فجر فروش بلیت های بخش بخش بین الملل بلیت فروشی برگزار شد کنسرت ها سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۶۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رسول موسوی‌نژادیان در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سراسری موسیقی کرال به میزبانی شیراز در هفته آتی بیان کرد: نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران مرداد ۱۳۹۷ از شیراز کلید خورد و دومین دوره نیز آذر ماه ۱۳۹۸ به میزبان شیراز برگزار شد.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با شیوع کرونا شاهد برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۱۳۹۹ بودیم و اینک به منظور تداوم این مسیر، «سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران» به میزبانی شهر شیراز با مدیریت اجرایی حسام هوشیار و دبیری هنری طیب فقیه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی افزود: این رویداد هنری با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب (بنیان‌گذار جشنواره گروه‌های کر ایران)، با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از سراسر کشور برنامه‌ریزی گردیده است.

موسوی‌نژادیان گفت: جشنواره پیش روی بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب و سنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدینوسیله از کلیه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌نماید.

معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند و در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهر وطن و فیلارمونیک می‌شود و همچنین بخش پژوهشی نیز با عنوان «نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده» در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه که روز دوم جشنواره است نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های، آزرمان، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهر وطن خواهد رفت و در بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌هایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه می‌گردد.

موسویان نژاد در پایان گفت: نشست پژوهشی نیز با حضور دکتر علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵:۳۰ برپا است و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

کد خبر 6099791

دیگر خبرها

  • سامان علیپور موسیقی منطقه زاگرس را به تالار وحدت می‌آورد
  • از حاشیه بیمارستانی خواننده پاپ تا انتشار آلبوم آقای شاعر!
  • اعلام آثار راه‌یافته به بخش تئاتر خیابانی جشنواره فتح خرمشهر
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • هنری که لاکچری شده!
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد